2024 YKS’DE NİKSAR İMAM HATİP LİSESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Niksar 15 Temmuz Şehit

Niksar 15 Temmuz Şehit Erdem Diker Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Ebrar Sena KÜTÜKÇÜ, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde sözel alanda ilk bin içinde yer alarak 519’uncu sırada derece elde eden KÜTÜKÇÜ, okulunu gururlandırdı.

Sınav öncesinde hedefinin Türkiye genelinde derece yapmak olduğunu belirten KÜTÜKÇÜ, derslerine ara vermeden ve hedefine odaklanarak çalıştığını ifade etti. Elde ettiği başarıda kendisine destek olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkürlerini ileten KÜTÜKÇÜ, “Üniversite sınavında derece yapmak benim için büyük bir hedefti. Okulumu en iyi şekilde temsil etmek için yoğun çaba gösterdim” dedi.

İmam hatipli olmanın başarılı olmak için engel teşkil etmediğini vurgulayan KÜTÜKÇÜ, “Sözel yerleştirmede Türkiye 519’uncusu olmak benim için büyük bir mutluluk. Bu başarıda emeği geçen aileme ve öğretmenlerime minnettarım. Okulumuz adına da gurur verici bir sonuç elde etmek beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Niksar 15 Temmuz Şehit Erdem Diker Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu idaresinden edinilen bilgilere göre diğer başarılı öğrenciler de şu şekildedir: Sevde YILMAZ AYT-SÖZEL sıralamasında 7.823’üncü, Senanur ÖZDEMİR AYT-SÖZEL sıralamasında 9.210’uncu, Nidanur ŞAHİN AYT-SÖZEL sıralamasında 27.082’inci, Abdulkadir ÖNVER AYT-EA sıralamasında 34.909’uncu olarak başarı göstermişlerdir.