Tır Yandı Temizlik Yolun Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Niksar-Reşadiye D 100 Karayolunda

Niksar-Reşadiye D 100 Karayolunda meydana gelen Tır yangını korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

İstanbul’dan-Kırgızistan’a yük nakli yapan Tırın içinde endüstriyel ürünler bulunan Boya-Bot-Elbise vb. ürünleri bulunan Tır da patlama oldu.

Bölgeye çok sayıda Arama Kurtarma araçları sevk edilmişken, yolun Trafiğe kapatılmıştı.

27 U 4761 Plakalı Tır aracı üzerinde Kimyasal maddelerin bulunduğu araç Tır kasasındaki arka lastiğin bazı bölgelere sürtünmesi sonucu yangın çıkmış  içinde bulunan kimyasal maddeler yanması sırasında  2 patlama meydana geldi Karayolunda ciddi hasar meydana gelmişti.

27 U 4761 Plakalı Tır İbrahim Halil Şeker yönetimindeki Kimyasal yüklü Tır, aracın arka kısmında lastiğin yanması sonucu yangının çıktığı, araç içinde bulunan Boya ve benzeri malzemelerin yandığı, D 100 Karayolu tamamen Trafiğe kapanmıştı.

Bölgede aracın söndürülmesinden sonra yolda meydana gelen hasar Niksar Belediyesi ekipleri ve Karayolları ekiplerinde tamamen temizlenip yol sağlıklı hale geldikten sonra yolun Trafiğe açma çalışmaları başlatıldı.

Niksar Belediyesi ve Karayolları ekipleri yol temizliği ve onarım çalışmalarına devam ediyor, temizlik yapıldıktan sonra yol trafiğe açılacağı ifade edildi.