Tokat’ta Okullarda Hijyen için işbirliği: Sağlık taramaları başladı

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” projesi kapsamında okullarda muayene ve taramalar başladı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey yaptığı açıklamada, üniversitelerin eğitim öğretimin yanı sıra bulunduğu kente katkı sağlama görevlerinin olduğunu ifade etti.  Karabey konuşmasının devamında “Proje kapsamında imzalanan iş birliği ile birlikte okullarda genel hijyen tarama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza tarama, eğitim, yönlendirme ve hijyen malzemelerinin teminini sağlıyoruz. Hijyen taramalarında Üniversitemiz Tıp Fakültesinden 22 intörn hekim, 11 asistan hekim ve uzman hekimlerimizle birlikte tarama sürecini yürütüyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, sağlıklı nesiller yetiştirme noktasında büyük bir sorumluluk hissediyoruz. Çocuklarımızla bir arada olmak onların gelişimsel süreçlerine katkı sağlamak bizler için çok kıymetli ve mutluluk verici. Proje paydaşlarımıza Üniversite olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Koordinatörü İbrahim Yıldırım proje hakkında bilgiler verdi. Yıldırım açıklamasında hijyen taramaları ile hastalıkların erkenden teşhis edilebileceğini söyledi. Ayrıca öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik hijyen bilgilendirme toplantılarının yapılacağını ifade eden Yıldırım, projede emeği geçenlere teşekkür etti.