Niksar’da Tarımsal Üretim Planlama ve Destekleme Modeli Sunumu Yapıldı

Yeni Destekleme Modeli Tanıtıldı

Yeni Destekleme Modeli Tanıtıldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde Tarımsal Üretim Planlama ve Destekleme Modeli’nin sunumu gerçekleştirildi. Niksar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan sunuma çiftçiler ve muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Sunumda, 2025, 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan yeni destekleme modelinin ayrıntıları paylaşıldı
Stratejik Ürünler ve Destekler
Sunumda, hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar gibi ekonomik getirisi yüksek 13 ürün ürünü üretilebilecek şekilde sunuldu. Özellikle bu ürünlere yönelik planlanan desteklerin, bölgesel çiftçilere büyük fayda sağlayacağı vurgulandı.
Yeni Destek Modeli Detayları
Yeni destek modeli kapsamında Temel Destek, Planlı Üretim Desteği ve Üretim Geliştirme Desteği olmak üzere üç şekilde sunulmaktadır. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı tüm çiftçilerin yararlanabileceği bu modelde, 244 TL tutarında destek verileceği açıklandı. Ayrıca mazot yüzde 50, gübre ise yüzde 20 oranında desteklenecek. Üretimi iyileştirme teşviği de çiftçilere sunuluyor.Planlı Üretim kapsamında arpa, buğday,yem bitkileri Niksar’da birinci destek kapsamında olacak.