DÜNYA 5 DEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL DÜNYA MÜMKÜNDÜR!

DÜNYA 5 DEN BÜYÜKTÜR,

DÜNYA 5 DEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL DÜNYA MÜMKÜNDÜR!

                                                           Recep Tayyip Erdoğan

                                                           Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletlerin 79. Genel Kurulunda konuştu, Dünya milletleri ve Devlet adamları pür dikkat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını dinledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi konuşması Dünya Tarihine damgasını vurmuş, dünyadaki Mazlum milletler ve hatta Katliam yapan ülke liderlerinin milletleri tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu’ndaki konuşmalarından, küçük bir alıntı.

Buradaki dostlarımın çoğunun ekranlarda seyrettiği krizleri, biz anbean yaşıyor ve yönetmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bugün sizlere gerilimlerin uzağında değil, tam kalbinde yer alan bir ülkenin lideri olarak sesleniyorum.

Birileri rahatsız olsa da, birileri şahsımızı yine hedef alacak olsa da, bugün burada, insanlığın ortak kürsüsünde, insanlık adına bazı gerçekleri açık açık konuşmak arzusundayım.

Şu an çatısı altında bulunduğumuz Birleşmiş Milletler, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası barışı ve güvenliği korumak amacıyla kuruldu.

Birleşmiş Milletler’in kuruluşuyla birlikte küresel istikrara, huzura ve adalete dair beklentiler yeniden yeşermiş, barış umutları yeniden filizlenmişti.

Ancak üzülerek görüyoruz ki; son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor; giderek işleviz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor.” dedi.