Cemalettin Bilgin

Birisi Ne Dedi?

Birileri Kulağıma bir şey Fısıldadı!

Kulağıma fısıldayan arkadaşı görmek için soluma baktım! Tanıdık bir arkadaşım, tekrar etti; bu adam Dünya lideri” dedi.

Sağıma baktım, soluma baktım, arkadaşım solumda Gülümsüyordu “haklısın” dedim!

Sonra oturduk sohbet etmeye başladık!

Dostça ve samimi bir şekilde konuşmaya ve de dinlemeye başladım!

Dostça; “bu adam varya senin gündemde tutmaya çalıştığın Recep Tayyip Erdoğan, bizler bunun kıymetini siyaseten bilmiyoruz ama, gerçekleri görmek için gözlerimizi silkmeye gerek yok, var olan ve dünyada yaşanan süreçlere baktığımızda bu sizin adamınız gerçekten Dünya lideri” dedi.

Bu kez gözlerimi ben silemeye başladım!

Sen gerçekleri söylüyorsun,

Bizler gerçekleri söylerken inandırmakta güçlük çekiyoruz ama, sizin sözleriniz gerçeklerin tam kendisi, sizlerin sesi çok çıkmalıdır, bu ülkenin geleceği gerçeklerin söylenmesine bağlı” dedim!

Gerçekleri konuşmak, söylemek ve bazende haykırmak gerekir!

Gerçeklerin söylenmesi bu ülkenin geleceği bakımından çok önemlidir.

Bu ülkede gerçekleri söyleyenlerin sayısı fazla değil.

Gerçekleri söyleyenlerin sayısı az, Türk milletine yapılan hizmetlerin Türk milletinin geleceği bakımından çok önemli ancak söylenenlere ve yapılanlara bakılmıyor, At Gözlüğünü takanların sayısı çok fazla!

Son günlerde Lübnanda ve Filistinde yaşanan Teknolojik bombaların ne anlama geldiğini iyi anlamak ve Türkiye’nin bağımsızlığı bakımından teknolojinin ne kadar kıymetli olduğunu görmek gerekir!

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Teşkilatının 79. Genel kurulunda yapmış olduğu konuşma bir siyasetçinin gerçek anlamda Dünya Lideri olduğunu göstermesi bakımından ne kadar kıymetli bunu görmek gerekir!

Cumhurbaşkanımızın BM ler genel kurulunda yaptığı konuşma Türkiye Cumhuriyeti devletinin Hür ve Bağımsızlığı bakımından çok önemli olduğu kadar, Dünya barışınında anahtarıdır!

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın konuşması Dünya insanlığı için, Dünya barışı için; Filistin için, Gazze için, Suriye için, Irak için, Ukrayna için, İsrail için, Yunanistan için ne kadar kıymetlidir bunu iyi anlamak gerekir.

Kulağıma fısıldayan arkadaşım gerçekleri görerek kulağıma; bu adam gerçekten Dünya lideri buna sahip çıkmak gerekir” diyorsa artık gerçeklerin görülmeye başlandığının bir göstergesidir.

Dünya lideri olmak, sağa sola şarlatanlık yaparak, ücretli haberler ve reklamlar yapılarak olmuyor.

Dünya Lideri olmak herkesin işi değildir!

ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa  ve BM lerde temsil özelliği olan devlet adamları dünyadaki insan ölümlerine göz yumarken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın recep Tayyip Erdoğan; “DÜNYA 5 DEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL DÜNYA MÜMKÜNDÜR” diyorsa, Dünyada Barış ve huzurun sağlanması için mücadele eden gayret eden bir devlet adamı Dünya insanlığı için kıymetlidir.

Dünyadaki Devletlerin devlet adamları BM lerde ne toplanırlar?

BM ler neden kuruldu?, görevi nedir?

Cumhurbaşkanımız BM ler çatısı altında görevleri Barış ve insanlığın huzur için kurulan bir teşkilatta Barış çağrısı yapıyor, tıkanmış kulakların açılmasını ve gözlerine perde çekilmiş devlet adamlarının uyanmasına vesile olmaya çalışıyor!

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM ler çatısı altında Dünya barışı için söylediği, uyardığı sözlerden bir iki başlık yazalımki tarihe not düşsün!

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Buradaki dostlarımın çoğunun ekranlarda seyrettiği krizleri, biz anbe an yaşıyor ve yönetmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bugün sizlere gerilimlerin uzağında değil, tam kalbinde yer alan bir ülkenin lideri olarak sesleniyorum.

Birileri rahatsız olsa da, birileri şahsımızı yine hedef alacak olsa da, bugün burada, insanlığın ortak kürsüsünde, insanlık adına bazı gerçekleri açık açık konuşmak arzusundayım.

Şu an çatısı altında bulunduğumuz Birleşmiş Milletler, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası barışı ve güvenliği korumak amacıyla kuruldu. Birleşmiş Milletler’in kuruluşuyla birlikte küresel istikrara, huzura ve adalete dair beklentiler yeniden yeşermiş, barış umutları yeniden filizlenmişti.

Ancak üzülerek görüyoruz ki; son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor; giderek işleviz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor.

#Dünya5tenBüyüktür” şiarının temsil ettiği değerlere, bugünlerde daha çok, daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Uluslararası barış ve güvenliğin imtiyazlı 5 ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli olduğuna şahitlik ediyoruz. Bunun en dramatik örneği, Gazze’de 353 gündür devam eden katliamdır.” diyor.

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın sözleri her geçen gün hayat bulacak, birileri bizlerin kulağına fısıldadığı gibi, başkakalarıda başkalarının kulağına fısıldayacak ve bir gün Türk milleti hep bir Ağızdan gökleri inletircesine; “Recep Tayyip Erdoğan Dünya Lideridir, Dünyada var olan katliamlar durana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandır” diyecektir.

Zaman her şeyin ilacıdır.

Dünya barışı için bir ilaç gerekir o tedavi ilacıda Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğandadır!

Evet; “DÜNYA 5 DEN BÜYÜKTÜR, DAHA ADİL DÜNYA MÜMKÜNDÜR”

ABD bulunan Türk Evi’ni eleştirenler uykudan uyansın, BM ler genel kurulu için giden devlet adamlarının Türk Evinde nasıl karşılandığını, ağırlandığını Türk Milletinin Huzuru ve mutluluğu için onlarca devlet adamının Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya girdiğini görmek gerekir!

Günün Sözü; “İnsanlar konuşa konuşa, Hayvanlar Koklaşa Koklaşa anlaşır” mış!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.