KARA KIŞTAN ÖNCE BASTIRACAK TOKAT’I AĞUSTOS’A ÇEVİRECEK

Türkiye’de kara kış beklenirken

Türkiye’de kara kış beklenirken ters köşe yapan açıklama geldi. Profesör Doktor Orhan Şen duyurdu. Adeta yaz geri dönüyor. Özellikle bu hafta sonu sıcaklıklar artacak.

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte Türkiye’de hava sıcaklıkları düşmüş ve birçok ilde de sağanak yağışlar etkisini göstermişti. Uzmanlar bu yıl kara kışın erken geleceği duyurusunu da yaptı. Ancak herkesi ters köşe yapan açıklama Profesör Doktor Orhan Şen’den geldi. Orhan Şahin, bu hafta sonu için sıcak hava uyarısı yaptı. “Pastırma sıcakları değil yaz geliyor” diyen Orhan Şen, il il hava durumu tahminlerini açıkladı.

HAFTA SONU YAZ GELİYOR

Orhan Şen sosyal medya hesabı üzerinden hafta sonu hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde devam eden yağışlı hava sisteminin sona ereceğini açıklayan Orhan Şen, hafta sonunda sıcaklıkların yaz değerlerine çıkacağını bildirdi.

Profesör Doktor Orhan Şen “yaz geri geliyor” diyerek yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor. İç ve doğu bölgelerde ortalamanın altına inen sıcaklıklar üstüne çıkacak. Hafta sonu yurtta daha da artarak yaz değerlerine ulaşacak. Hafta sonu Aydın, Manisa, Muğla, Hatay, Adana’da aşırı sıcaklar etkili olacak.” İfadelerini kullandı.

BU PASTIRMA SICAKLARI DEĞİL

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, Yaklaşan sıcakların Pastırma sıcakları olmadığını da belirterek pastırma sıcaklarının Kasım ayında görüleceğini ve gece sıcaklıklarının düştüğü halde gündüz daha sıcak olacağını söyledi. Orhan Şen Pastırma sıcakları demek için Gece ile gündüz Arasında 20 derece sıcaklık farkı olması gerektiğini belirtti.