HÜDA-PAR “EĞİTİM SİSTEMİ REVİZE EDİLMELİ”

HÜDA’PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu

HÜDA’PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş Türkiye’de 4+4+4 eğitim sisteminin bir kayıp olduğunu belirterek eğitim sisteminin revize edilmesi gerektiğini belirtti.

Hüda-Par Tokat İl Başkanı Mahmut Kaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Elibüyük Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş veBölge Kordinatörü Salih Elçi Tokat’ta basın mensupları ile bir araya geldi. Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş burada yaptığı açıklamada eğitim sistemi,ekonomik sorunlar ve bölgesel sorunlara değindi.
ERKEN SEÇİM YOK
Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş ” “Seçim öncesi memleketi gezerken saha çalışması yaparken, yerel seçimden önce halkımız şuna alışmıştı: ‘Ya işte siz de diğer partiler gibi geleceksiniz, seçim öncesinde belli vaatlerde bulunacaksınız, sonra çıkıp gideceksiniz. 4 sene sonra, 5 sene sonra tekrar “Merhaba, hoş geldiniz, hoş bulduk” şeklinde yine diğer uygulamalara devam edersiniz.’ Tabii biz de o zaman halkımıza seçim sonrası özel bir program çizeceğimizi ve bu program çerçevesinde hareket edeceğimizi ifade etmiştik. Hamdolsun, şu anda seçim yok. Bir yandan çalışırken de Cumhur İttifakı içerisinde yer aldığımızdan dolayı daha çok AK Parti ile işbirliği yapıyoruz. Sahada gezdiğimizde ise insanlar bize, ‘Yazık olmuş, lekesiz bir haber almışsınız herhalde. Erken seçim falan mı var?’ şeklinde sorular yöneltiyor. Yani öyle bir şey yok, bunu özellikle söyleyeyim. Biz normal halkımızla sürekli iç içe olmak, halkımızın dertlerini dinlemek, sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm üretmek için genel merkezimizin değerlendirmelerini dikkate alıyoruz ve bunu memleketimize, kamuoyuna bir şekilde paylaşmaya çalışıyoruz. O yüzden şu andaki saha çalışmamız tamamen sizin aracılığınızla halkımızın bu konudaki sıkıntılarını paylaşmak için buradayız”açıklamasında bulundu.
EKONOMİK SORUN EN BAŞTA GELİYOR
Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş” Mesela, ülkemizin şu anda içinde bulunduğu birçok sorun var. Ekonomik sorun en başta gelen bir konu. Yanı sıra, sosyolojik olarak demografik yapısı, eğitim ve yerel düzeyde özellikle Şanlıurfa bölgemiz, Karadeniz ve daha lokalde Tokat gibi yerlerde belli sıkıntılar var. Bu sıkıntıları masa başında değil, halkımızın yanına giderek onlardan dinleyerek ve analiz ederek çözmeye çalışacağız.Türkiye’de ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Hükümet farklı ekonomik modeller denese de istenen noktaya ulaşılamıyor. Bunun hem iç hem de dış nedenleri var. Ülkemizin jeostratejik konumu nedeniyle emperyal güçlerin de etkisi söz konusu. İsraf, yolsuzluk gibi sorunlar da ekonomik sıkıntıları artırıyor. Biz parti olarak bu sorunları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Özellikle Tokat’ta işsizlik, trafik sorunu, göç ve tarım sektöründeki gerileme gibi ciddi sorunlar var. Tokat’ın nüfusu ciddi oranda azalmış durumda. Bu durumun temel nedeni yerel üretim ve istihdamdaki sıkıntılar. Tokat’ın tarımsal potansiyeli göz önüne alındığında bu sektörün canlandırılması gerekiyor. Eğitim konusunda da Tokat’ta eksiklikler var. Lise eğitimiyle ilgili sorunlar, öğretmen eksikliği ve okulların fiziki koşulları gibi konulara çözüm bulunması gerekiyor. “ifadelerini kullandı.
BÖLGESEL SAVUNMA OLUŞTURMALIYIZ
Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş” Hakikaten de 7 Ekim Aksa Tufanı ile birlikte Gazze meselesini parti olarak birinci önceliğimiz haline getirdik. Çünkü orada yaşanan katliam ve soykırım karşısında duyarlı olmak insani bir görevdir. Gittiğimiz her yerde Gazze’yi anlatıyoruz ve parti olarak bir yıl boyunca düzenli basın açıklamaları yapıyor, kitlesel etkinlikler düzenliyor, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak yardımlar gönderiyoruz. Bu katliamın sadece Gazze ile sınırlı kalmayacağını düşünüyoruz ve Orta Doğu’da daha geniş bir alana yayılabileceğini öngörüyoruz. Bu nedenle bölgesel bir savunma paketi oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz”şeklinde konuştu.
EĞİTİM SİSTEMİ REVİZE EDİLMELİ
Eğitim İşlerinden Sorumlu GBY Yahya Oğraş” Biz parti olarak 4+4+4 eğitim sisteminin ülkemiz için bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın sosyal hayatın içinde olması ve sorumluluk almaları gerekiyor. Bu nedenle lise kademesinde değişiklikler yapılması gerekiyor”ifadelerine yer verdi.