KÖKLÜCE KÖYÜNDE ŞENLİK VAR

Niksar Köklüce (Fatlı) köyünde

Niksar Köklüce (Fatlı) köyünde şenlik var.

Niksar Köklüce (Fatlı) köyü Muhtarlığı ve KÖK-DER  tarafınfdan geleneksel hale gelen Kültür ve Sanat şenliği düzenledi.

29 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleşen Kültür ve Sanat Şenliğine Erbaa Kaymakamı Niksar Kaymakam vekili İsmail Altan Demirayak, Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Niksar İlçe Jandarma Komutanı J. Üst. Gökhan İnce, AK Parti İl Başkanı Ali Özer, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Akif Karataş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tokat BİRLİK VAKFI Başkanı Prof. DR. Ali Kasap, bazı kurum amirleri, Köklüce halkı katıldı.

Köklüce Köyü Kültür ve Sanat Şenliği saat 13. 30 da Dernek Yönetim kurulu üyesi emekli Paşa İlham Kırtıl’ın; “sevgili dostlar hoş geldiniz” sözleri ile başladı, daha sonra Saygı Duruşu, İstiklal Marşı okundu ve KÖK-DER Başkanı Aydın Bolat günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Bolat; “saygıdeğer misafirler 4. Köklüce şenliğine hoş geldiniz, bugün köyümüzde düğün var,  bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan siz dostlarımıza halkımıza derneğimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi ve KÖK-DER olarak yapılan faaliyetler ve yapılması istenen faaliyetler hakkında düşüncelerini paylaştı.

KÖK-DER Başkanı Aydın Bolat talepleri içinde; Köy Hizmet Binasının tefrişat desteği, Kapalı Sulama Sistemi, Irmak sahili Islah çalışması, Sağlık Ocağında hizmetin kalıcı hale getirilmesi, Gençler için Halı Saha yapılması, Bayrak Tepe  ismi ile Şehitlerin ve Gazilerin mezarlık yolunun yol düzenlemesi ve Parke döşenmesi, Halk Eğitim Müdürlüğü Kurslarının açılması için taleplerde bulundu ve özellikle AK parti Tokat Milletvekilinin programa katılmasından dolayı teşekkür edilirken, yapılması beklenen çalışmalara tam destek isteği olmuştur.

Dernek Başkanı Aydın Bolat konuşması sonrasında, Köyde yapılan ürünlerin satılması için destek ve Derneğe üye talebi ve destek taleplerini iletti.

Dernek Başkanı Bolat’tan sonra Köyün büyüklerinden ve sosyal faaliyetlerde aktif emekli  emniyet mensubu Muhittin Saraç köyde yapılan çalışmalara destek isterken, Köy derneğinin faaliyetlerinin önemli olduğunu bu çalışmalara yetkililerin destek vermesini talep etti.

Saraç’tan sonra AK Parti İl Başkanı Ali Özer (Köyün Eniştesi) kürsüye davet edildi, Özer konuşmasında etkinliği düzenleyen dernek başlkan ve yönetimine teşekkür ederken; “isteklerin yerine getirmek için çalışma yapacaklarını dile getirdi başarılar diledi.

İl Başkanı Özer’den sonra AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan küsüye davet edildi.

Arslan; “kıymetli hemşehrilerim bu güzel etkinliği düzenleyen KÖK-Der başkan ve yönetimine ve Köy Muhtarına teşekkür ederken, bir husus ifade etmek isterim, Aydın Başkan taleplerini sıraladı gereken yardımların yapılmasına çalışacağız, ancak Derneğin hazırlamış olduğu Buröşürü okudum ve bunu alıyorum talepleri sırasıyla değerlendireceğiz bu büroşürden faydalanmak için cebime koyuyorum, burada sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade ederken çok sevdiğim ve değer verdiğim Prof. Dr. Ali Kasap hocamın bu köylü oluşu bizleri mutlu ederken kendisini tanımaktan dolayı çok mutlu olduğumu uzun yıllardır tanıdığım Ali Kasap hocamada ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra NİKSAR’IN FİDANLARI FOLKLÖR Ekibi bir birinden güzel yöresel Türküler eşliğinde oyunlarını sergilediler, Halk oyunlarında sonra Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı ve Niksar Kaymakam Vekili Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak kürsüye davet edildiler.

Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı gerçekleşen etkinlikten dolayı KÖK-DER başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederken; bu etkinlikten dolayı Yönetim kurulu kutluyorum bu tür etkinlikler şehrimize önemli zenginlikler katıyor, her zaman katılacağız ve desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Niksar Kaymakam vekili Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak; kıymetli hemşehrilerim burada olmaktan son derece mutlu oldun, Tarih ve medeniyetler şehri Niksar’da bu tür etkinliklerin olması şehrin zenginliğini gösterir, Niksar geçmişte yaşadığı zenginliklerin devamı için var gücü ile çalışmasına devam ederken bizlerde Kurum yetkilileri olarak gereken her desteği vermeye  hazırız, Dernek Başkan ve Yönetimine başarılar dilerim” dedi.

Konuşmalardan donra ikramlar verildi Müzik eğlence başladı gece geç saatlere kadar Müzik eğlence devam ediyor.