TOKAT’I DEPREM VURACAK ALTINI OLAN SALLANACAK

Altın piyasalarında Ortadoğu gerilimi

Altın piyasalarında Ortadoğu gerilimi ve FED faiz kararı beklentisiyle durgunluk hakim. Ons altın 2656 dolar seviyelerinde işlem görürken, gram altın 2922 TL’ye geriledi. Uzmanlar, altın yatırımcılarını piyasalardaki “depreme” karşı uyarıyor ve kritik tavsiyelerde bulunuyor.

Altın yatırımcıları, hem piyasalardaki son durumu hem de Ortadoğu’daki kritik gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın fiyatları, Merkez Bankaları kararlarının yanı sıra, jeopolitik risklerden de etkileniyor. Uzmanlar, bu belirsiz ortamda altın yatırımı yapacaklara önemli uyarılarda bulunuyor. mOrtadoğu’daki gerilimler ve ABD faiz kararı beklentileriyle ons altın fiyatları durgun bir seyir izliyor. Son günlerde ons altında küçük düşüşler meydana geldi ve şu anda 2656 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Gram altın da hafif bir düşüşle 2922 TL’ye geriledi. Borsa İstanbul’da ise BIST 100 endeksi 6 ay sonra ilk kez 9.000 puanın altına düşerek yatırımcıları tedirgin etti.  Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararının altın fiyatları üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. FED’in faiz artırması halinde ons altının 2667 dolar seviyelerini aşabileceği, faiz indirimi ya da beklemeye geçmesi durumunda ise 2641 dolar ve 2626 dolar seviyelerinin test edilebileceği ifade ediliyor.

Gram altın yatırımı yapmayı düşünenler için ise uzun vadeli yatırım tavsiyesinde bulunuluyor. Gram altında küçük çaplı düşüşler yaşanabileceği, ancak bu düşüşlerin kalıcı olmayacağı belirtiliyor. mnOrtadoğu’daki gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyebileceği vurgulanıyor. Uzmanlara göre, gram altın bu yılı 3.000 TL’nin üzerinde kapatacak ve gelecek yıl sonuna kadar 4.500 TL seviyelerine ulaşabilir.