VALİZİNİ TOPLAYAN İSTANBUL’DAN TOKAT’A KAÇIYOR

Deprem korkusu İstanbulluyu sardı,

Deprem korkusu İstanbulluyu sardı, riskli bölgelerden kaçış başladı.  İstanbul’da ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Taşınma oranlarında iki ilçe ön plana çıktı

Jeoloji uzmanları yer ve deprem bilimcilere göre istanbul’da deprem olmasının ihtimali yüzde 70’leri geçmiş durumda. Hem Gölcük depreminde biriken enerjinin İstanbul segmentinde birikmesi hem de 250 yılda bir meydana gelen periyodik depremin henüz yaşanmamış olması korkunun da boyutunu artırıyor.

Diğer taraftan 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan yüzyılın en büyük deprem felaketi de İstanbulluyu harekete geçirmiş durumda. Uzmanlara göre, İstanbul’un birinci derece deprem bölgelerinde zemin konusunda ciddi sıkıntılar var

“KÜÇÜKÇEKMECE VE FATİH’İ TERK EDİYORLAR”

Yapılan zemin inceleme ve etüt çalışmalarında oldukça sakıncalı olarak işaretlenen Küçükçekmece’de büyük bir hareketlilik olduğunu belirten Aşa, Avcılar, Beylikdüzü’nin sahil kesimleri, Şişli, Fatih ve Beşiktaş’ta yaşayan vatandaşların taşınmak için emlakçılara başvuru yaptığının altını çizdi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇELER BAŞAKŞEHİR VE ARNAVUTKÖY

İstanbulluların ev arayışlarında en çok tercih edilen durağın Başakşehir ve Arnavutköy olduğunu söyleyen Aşa, bu bölgelerin hem zemin açısından depreme dayanıklı olduğunu hem de çoğunlukla yeni yapılan dairelerden oluştuğunu belirtti.