Tokat İŞKUR’dan Mesleki Rehberlik Toplantısı

Tokat Çalışma ve İş

Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin ilk “MBRD Alt Çalışma Grubu” toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Tokat İŞKUR bünyesinde yapıldı ve mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık çalışmalarının planlanması, uygulanması ve izlenmesi amacıyla düzenlendi.

Toplantıya, Tokat İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Yasin YAMAN, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden Dr. Öğrt. Üyesi Neslihan ÇIKRIKÇI, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehber öğretmenler ve Tokat İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları katıldı.

Toplantıda, önceki dönemde gerçekleştirilen mesleki rehberlik ve danışmanlık çalışmaları değerlendirildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde, meslek danışmanlığı, sınıf görüşmeleri ve iş arama becerileri konularında verilen eğitimlerin devam etmesine karar verildi. Özellikle rehber öğretmen eksikliği yaşayan kırsal okullarda sunum çalışmaları önceliklendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Ayrıca, meslek liselerinin son sınıf öğrencilerine İŞKUR hizmetlerinin tanıtılması ve bu hizmetlere talep olması halinde kayıtlarının yapılması konusunda işbirliği kararı alındı. Velilerin meslek seçiminin önemi hakkında bilgilendirilmesi amacıyla, sunum yapılan tüm öğrencilere bilgilendirme notu gönderilmesi uygulamasının da sürdürülmesi kararlaştırıldı.