BAKAN NEDEN İSTİFA ETMELİ!

Son günlerin en çok

Son günlerin en çok yazılan ve konulan konusu “KÖFTECİ YUSUF”.

Ülke gündemi o kadar yoğunken, KÖFTECİ YUSUF işletmesinin Köfte ürünlerinde çıktığı iddia edilen Domuz eti kalıntısı veya bulgusu, ülke gündemini meşgul etmeye başladı!

KÖFTECİ YUSUF işletmesinden iki defa bizlerde alış veriş yaptık, bir tanesi Erbaa şubesinde, bir taneside Tokat şubesinden.

Şu gerçeği ortaya koymak gerekir.

Alış veriş merkezlerinde istisnalar hariç, hiçbir işletmede insanlar masaya oturup yemek yemek için sırada beklemez, yaptığı alış verişden dolayıda uzun kuyrukta beklemez! Ama bizler KÖFTECİ YUSUF’un her iki şubesinde de yemek yemek için ve Et ürünlerini almak için uzun kuyruklar oluştuğunu gördük!

Et konusunda özel bir çabamız olmaz ama sağlıklı ürün almak için dikkatli oluruz.

KÖFTECİ YUSUF işletmelerinde uzun kuyrukların oluşunun nedeni ucuz Et olduğu için değil, Sağlıklı ve Güven duyulan bir işletmeden ürün almak veya ürün yemek için insanlar parasını vererek birde kuyrukta bekleme nedeni olmalı.

KÖFTECİ YUSUF’u tanımayız bilmeyiz ama, şunu biliyoruz Türkiye’de Et konusunda çok ciddi satış ham maddesini ve işletmiş ürün satan önemli bir işletme olduğunu yazılı ve sözlü basından öğreniyoruz, takip ediyoruz ve hatta Erbaa Şubesinin açılmasını haber olarak da gazetemizde halkımıza duyurmuş olduk.

KÖFTECİ YUSUF’u tanımak çok önemli olmamalı ancak ülkemizin bir değeri olduğunuda unutmamak gerekir!

Peki KÖFTECİ YUSUF’u azda olsa kimdir ne iş yapar bilmekte fayda var!

KÖFTECİ YUSUF’u kendi dilinden; “Yurt genelinde 280 iş yerimiz var. Yanımda 12 bin kişi çalışıyor. 700’ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bunların arasında böyle bir şey yapmaya kalkışsanız bile yapamazsınız.

Ben garip bir kuşum, yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim.” diyor!

Yazımızın başlığı “BAKAN NEDEN İSTİFA ETMELİ!” ile başladık.

Yani Tarım ve Ormancılık Bakanı sayın  İbrahim Yumaklı’ya yönelik  dünkü yazımız ve şu anki yazımızın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Devleti yönetenler halk arasında Kriz çıkmamasına özen göstermeli, elde olmayan nedenlerden dolayı Kriz çıkıyorsa da o krizi en sağlıklı ve halka zarar vermeyecek şekilde çözüm üretmelidir.

Burada iki hususu dikkate sunmak isteriz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yani Tarım Genel Müdürlüğü bünyesinde son zamanlarda yapılan ülke genelindeki Gıda Denetimleri ve alınan sonuçları taktir etmemek mümkün değil, yani Tarım Bakanlığı halkın beslenmesi konusunda, halkın sağlıklı gıdalara ulaşması için yaptığı çalışma halk tarafından dikkatle izleniyor, bizlerde Bakanlığın yapmış olduğu çalışmaları zaman zaman imkanlar ölçüsünde haber yapıyoruz.

Her Gıda ürününe denetleme yapmak şarttır, hatta büyük firmaların dışında yerel firmalarda sık sık denetlenmeli

Markası ne olursa olsun kesinlikle taviz verilmemelidir.

Bizler Tarım Bakanlığının Gıda denetlemesini taktirler karşılarken, yapılan denetimlerde hissi hareket etmeden, hatalara özenle yaklaşılmalı, denetimleri yapan yetkililere sahip çıkılmalı, denetim yapan insanların isimleri asla dışarı sızdırılmamalıdır!.

İkinci husus şudur.

Tarım Bakanlığı yaptığı denetimde KÖFTECİ YUSUF markalı üründe ortaya çıkan sıkıntılı süreci iyi takip etmeli, konu sayın Bakanı iletildiğinde konuyu basına iletilmeden değerlendirilmeli ve konu geri dönülmez noktada ise neşter vurulmalıdır.

KÖFTECİ YUSUF meselesinde Tarım Bakanı sınıfta kalmıştır, süreç sağlıklı yürütülmemiştir!

Türkiye genelinde her siyasi görüşe sahip insanlar KÖFTECİ YUSUF meselesinde ikiye ayrılmıştır.

Söz konusu firma işletmelerinde Cola sattıkları için ve geri adım atmadıkları için pek çok kişi tarafından ciddi eleştirileri maruz kalmış, çok sayıda insan KÖFTECİ YUSUF işletmelerinde Cola satışı yaptığı için alış verişlerden vazgeçmişler ve protesto devam ederken Et ürünlerinde sıkıntı ortaya çıkmıştır.

Tarım ve Ormancılık Bakanı konuya neden duyarsız kaldı?

Türkiye’de her insan tarafından dikkatlice takip edilen bir konuda Tarım Bakanı çok açık ve net açıklama yapabilirdi.

Tarım ve Ormancılık Bakanı sayın İbrahim Yumaklı sıradan yaşanan günlerde bir ürün konusunda gerekki duyarlılığı göstermeyip halkın  kendi aralarında sıkıntıya düştüğünü çözemiyorsa, Dünyada ve özellikle bölgemizde meydana gelen Savaş Tamtamlarının hayat bulduğu bir zamanda GIDA krizini nasıl çözecek?

AK Partinin oy kaybetmesinin nedenleri Hükümet içindeki Bakanların, Milletvekillerinin, ataması yapılan Bürokratların halka tepeden bakması, halkın taleplerine ilgisiz kalmaları, oy kaynının en önemli nedenlerindendir.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Parti teşkilatlarının, Milletvekillerinin halktan koptuğunu görmüş ve tespit etmiş olmalıki, Milletvekillerini, Teşkilat yetkililerini halkın içine girme emrini vermiş, siyasetçiler, kaybettikleri halk kitlelerini kazanmak için sahada çalışırken, Tarım Bakanının bu yapılanları dikkate almayıp konuya ilgisiz kalması düşündürücüdür!

Tarım ve Orman Bakanı sayın Yumaklı sanırım şu düşünce içinde olmalı; “ÖLEN ÖLÜR KALAN SAĞLAR BİZİMDİR” mantığından hareker etmiş olmalıki yaşanan sıkıntılı sürece Sağcısı, solcusu her insan duyarlı hareket ederken Tarım Bakanının işi Tarım Bakanlığı Bürokratlarının sırtına bırakması asla doğru değildir!

Sonuçta hata yapan her firma ve işletme bu ülkenin değeridir, ancak hiçbir firma ve işletme halkın sağlığı ile oynama hakkı yoktur.

ANCAK KÖFTECİ YUSUF meselesinde bir OPERSAYON söz konusudur, 280 işletmesi olan ve tek noktadan satışı yapılan bir işletmenin 2 noktasında hatanın çıkması alenen işletme Operasyona Kurban edilmektedir.

Hatayı telafi edecek tek Kurum Tarım ve Orman Bakanı ve Bakanlığıdır.

Günün Sözü; SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI.