BBP LİDERİ DESTİCİ’YE TOKAT’TAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yaptığı açıklamalara ve AKP Hükümeti’nin yeni vergi düzenlemelerine dair eleştirilerde bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin “100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira verecek, bu da savunma sanayii için. Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur!” ifadeleri üzerine Kurtgöz, “Unutma Sn. Destici, bu canlarını Vatanı için feda eden Mehmetçiğin, polisin, güvenlik korucusunun ailesinden de aynı vergi isteniyor. Sen de bu vergilere tabisin, senden de aynı miktar isteniyor. Hak bunun neresinde…

Vatandaşlar bu fedakârlıkları yıllardır yapıyor, ancak yetersiz ekonomik politikalarla halkın sırtına sürekli yeni yükler ekleniyor,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kurtgöz ayrıca, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir” açıklamalarıyla savunma sanayiine yönelik katkı payı ve yeni vergi düzenlemelerinin gündeme getirildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Yeni vergi düzenlemeleriyle vatandaşlarımızın omuzlarına yeni yükler getiriliyor.
Özellikle kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan(bu limit fazlalığı gelirin çok olduğu anlamına gelmez) yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katkı payı alınması, gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira alınması, tapu işlemlerinde kesintilerin artması halkımızın tepkisini çekmektedir. Noterlerde sıfır araç tescilinde 3.000 lira, ikinci el araç alım satımında 1.500 lira gibi ciddi masraflar, vatandaşlarımızın zaten zorlandığı ekonomik koşullarda ek bir yük oluşturmaktadır.”

Kurtgöz, ayrıca motor hacmi küçük motosikletlere yönelik getirilen vergilerin de adaletsiz olduğunu savundu: “Halen vergilendirilmeyen motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletlerin de vergilendirilmesi, bu araçları kullanan dar gelirli vatandaşlarımızı hedef almaktadır.”

Çağdaş Kurtgöz, son olarak “Biz, ülkemiz için her zaman bir araya geldik, gerektiğinde yine geliriz. Ancak vatandaşlarımızın ekonomik olarak bu kadar zorlandığı bir dönemde bu tür uygulamalar kabul edilemez,” ifadelerini kullanarak, vergi yükünün halkın belini bükmemesi gerektiğini vurguladı.