KIŞ SAATİ KALKIYOR SAATLERİ AYARLAYIN

MEB tarafından 81 ilin

MEB tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen ‘okul ve ders saati uygulaması’ konulu genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), illere gönderdiği genelgeyle eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin düzenlenmesini ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamalarını talep etti.

Genelgede, ülke genelinde uygulanan ileri saat uygulamasının gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla devam ettirileceği vurgulandı. Aynı zamanda genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği kaydedildi.

Düzenlemeler uyarınca, günlük çalışma saatlerini valiliklerin belirleyebileceği de genelgede dile getirildi.

VALİLİKLERE YETKİ VERİLDİ

Genelgede, yaz saati uygulamasının sürmesi sebebiyle kış saati uygulamasına geçilmeyeceği aktarıldı. Fakat, il bazlı mesai ve ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda valiliklerin yetkili olduğu anımsatıldı. Ayrıca, gün batımı ve doğumu saatleri ile toplumsal koşullar dikkate alınarak ders saatlerinin planlanması ve öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altı çizildi.