Tepebaşın’dan Davet

Niksar Belediyesi, Niksar’ın fethinin
Niksar Belediyesi, Niksar’ın fethinin 941. yılı dolayısıyla düzenlenecek olan “2. Geleneksel Danişmend Gazi Anma ve Fetih Kutlamaları”na ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, Niksar Kaymakamlığı, Niksar Müftülüğü, Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi çeşitli paydaş kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
Etkinlik Programı Şu Şekilde:
•11:30 – Melik Gazi Türbesi: Danişmend Gazi’yi anma, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua (Niksar Müftülüğü tarafından düzenlenecek).
•12:00 – Ulu Camii: Danişmend Melik Ahmet Gazi, Evlatrı ve Silah Arkadaşları adına tüm şehitler için mevlid-i şerif okunması (Niksar İlçe Müftülüğü organizasyonuyla).
•13:30 – Ulu Camii Önü: Mehteran eşliğinde festival alanına yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş rotası Ulu Camii, Saat Kulesi ve Festival Alanı’nı kapsıyor.
•14:00 – Yöresel Ürünler Festival Alanı: Mehteran konseri, Kızılay’ın kan bağışı kampanyası ve çay ikramı ile etkinlikler sona erecek.
Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, bu anlamlı günün tarihî önemi üzerine konuşarak, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.