Tarihi Başkent Misafirlerini Ağırladı

Niksar’a zaman zaman yerli

Niksar’a zaman zaman yerli ve yabancı Turizm sevdalısı insanlar ziyarette bulunuyor.

Niksar Belediye Meclis Üyesi K. Hayati Ergürbüz ve eşi Nebahat Ergürbüz’ün koordinesiyle Niksara gelen 20 kişilik turist grubu Niksar’a hayran kaldı.

Belediye tarafındanb görevlendirilen Danişmend Hüseyin Şahin rehberliğinde Talazan Köprüsünde başlayan gezi, Roma Arsenali,Taş binadaki Cihadül Ekber Müzesi, Ulucami, Melikgazi Türbesi ile Kalede son buldu.

Daha sonra Kentpark’a geçen misafirleri Belediye Başkanı Semih Tepebaşı’yı ziyaret etti, Başkan tepebaşı;  “Şehrimize hoşgeldiniz. Sizleri Niksarda ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.

Misafirler de;  “Niksar’ın tarihi eser ve mekanlarıyla, havasıyla, suyuyla bu kadar güzellik barındırdığını bilmiyorduk ilk fırsatta konaklamak üzere geleceğiz, bu güzellikleri tekrar yaşayacağız inşallah” sözlerini ifade ettiler.  Ayrıca Belediyenin verdiği rehber hizmeti ve Kentpark Sosyal tesislerindeki hizmetlerin kıymetli olduğunu belirttiler.

Misafirler Niksar’ın tarihi ve turistik alanları gezdikten sonra; “Niksar Tarihin Başkenti olmakla gurur duyabilir bu eşsiz Tarih ve Doğa şehri hak ettiği noktaya kısa zamanda inşallah gelir” dediler.

Misafirlere koordinatör aile tarafından hazırlanan geleneksel Niksar mutfağından bakla dolması ikram edildi. Akşam yemeği için sipariş ettikleri Niksar pidesi yiyen  gurup mutlu olarak tekrar gelmek üzere Niksar’dan ayrıldılar.