PARANIZ ÇÖP OLABİLİR MOBİL BANKACILIK KULLANANLAR DİKKAT

Günümüzde çoğu kişi banka

Günümüzde çoğu kişi banka işlemlerini mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirmekte. Peki bu uygulamalar ne kadar güvenli? Ortaya çıkan son detay ise bankada parası olanları endişeye boğdu. Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Milyonlarca kullanıcıyı yakından ilgilendiriyor. Bu işlemi yaptıysanız kontrol edin.

Mobil bankacılık kullanan milyonlarca kişi için uzmanlardan yeni bir kritik uyarı yapıldı. Yeni dönemde para transferi yaparken mutlaka hesabınızı kontrol edin. Dolandırıcıların yeni tuzağı ağızları açık bıraktı. Tüm paranızı tek işlemle aniden farklı hesaplara aktarıyorlar. Önlem alınmazsa tüm paranızdan olabilirsiniz.

MOBİL BANKACILIK KULLANANLAR DİKKAT! BU İŞLEMİ YAPTIYSANIZ HEMEN KONTROL EDİN

Son günlerde sosyal medyada sıklıkla mobil bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık olayları gündeme gelmekte. Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda, mobil bankacılık sisteminde tanımlı ön onaylı kredilerin çekilerek başka hesaplara havale edilmesi suretiyle dolandırıldıklarını açıkladılar.

Konunun uzmanları yaptıkları açıklamalarda bahse konu bankanın veri sızdırdığını ve bu sızıntı doğrultusunda dolandırıcılık vakalarının ortaya çıktığını belirttiler. Uzmanlar şu anda bu şikayetlerin tek bir banka özelinde yoğunlaştığına dikkat çekti. Bazı mağdurlar, kendi kredi başvurularının reddedildiğini, sonrasında dolandırıcıların adlarına rahat bir şekilde kredi çıkartarak başka hesaplara aktardığını açıkladılar.

TÜM PARANIZ ÇÖP OLABİLİR

Bu dolandırıcılık vakalarını nasıl engelleyebilirsiniz? Şu anda atacağınız en emin adım tabi ki hesabınızı kapatmak olacaktır. Fakat hesabınızı bazı nedenlerden kapatamıyorsanız, mobil bankacılık üzerinden transfer ve işlem seçeneklerini kısıtlayarak uygulamadan para transferini ya da kredi başvurusunu tamamen etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu hesapların tekrardan aktif hale gelebilmesi için direkt olarak şubeye başvuruda bulunmanız gerekiyor.