MUSTAFA ARSLAN”YATIRIMLAR TOKAT’A İLGİYİ ARTIRDI”

AK Parti Tokat Milletvekili

AK Parti Tokat Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mustafa Arslan, Tokat ve Niksar’da yapılan yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tarım, sanayi ve ulaşım alanlarındaki projelere değinen Arslan, özellikle Kelkit Nehri’nde devam eden genişletme çalışmalarının bölgede büyük katkılar sağlayacağını belirtti.
Yeşil Niksar-Yörenin Sesi Canik Gazeteleri İmtiyaz sahibi Cemalettin Bilgin AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vekil Arslan gündeme dair soruları yanıtladı. Vekil Arslan tarım, ulaşım ve sanayi yatırımları ile ilgili olarak son zamanlarda yürütülen çalışmalardan bahsederek Tokat’a ciddi oranda yatırım yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirtti.
TOKAT-NİKSAR YOLU ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
Ulaşım alanındaki yatırımlara da değinen Arslan uzun zamandır bitmesi beklenen Tokat-Niksar yolunun 2026 yılına kadar bitirileceğini ve bu sürece kadar Yağmurlu ve Dönekse arasında kalan bölümün tamamlanması için yoğun çalıştıklarını belirti. Mustafa Arslan” Hamidiye Köprüsü’nün yanında yapılan yeni köprü hizmete açılacak. Yılbaşından önce de Dönekse ile Hamidiye Köprüsü arasındaki yol tamamen bitmiş olacak. Önümüzdeki yıl içerisinde de Yağmurlu ve Dönekse arasındaki yolun açılması için çalışıyoruz. Orada kamulaştırma ile ilgili önemli mesafe kat edildi, köyün içindeki tarihi eser olarak nitelendirilen evin taşınması ile ilgili tüm yazışmalar tamamlandı. İnşallah kısa sürede bu yolu açacağız. Tünelin yapımı ile ilgili çalışma devam ediyor bir an önce yolu yetiştirmeye ve hizmete sunmayı planlıyoruz’ ‘ifadelerine yer verdi.
YATIRIMLAR BÖLGEYE İLGİYİ ARTIRDI
Mustafa Arslan ‘’Nikser OSB’de yaklaşık 500 dekara kadar alanda 2\B ilgili bir çalışma yaptıracağız. 2\B ile ilgili çalışma yapıldığı zaman yaklaşık 500 dönüm daha OSB’ye yer ilave etmiş olacağız. Yatırımlar bu bölgeye ilgiyi çoğalttı ve bizde bunu göz önünde bulundurarak yeni yatırımlarıda hizmete alacağız’’dedi.
ULAŞIM ÇALIŞMALARI
Mustafa Arslan ‘’Tek Kiraz’a yeni bir şantiye kuruldu. Ünye-Akkuş-Niksar yolu çalışmaları hızlandı inşallah bir an önce orayı da hizmete açacağız. Korgan-Niksar yolu çalışması devam ediyor. Çamlıbel Tüneli 2025 yatırım programı içerisinde inşallah 2025’te onu da ihale etmeyi planlıyoruz’’dedi.