En Az İlçeler Buralar Çok Değerlenecek Ev Arsa Yetişmeyecek Biri Tokat’ta

Türkiye’nin en düşük nüfuslu

Türkiye’nin en düşük nüfuslu ilçeleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştiren bir araştırma sonucunda açıklandı. Sakin olarak gündeme gelen bu ilçeler pek çok vatandaşın dikkatini çekiyor. Detaylar haberimizde…

Türkiye’nin bazı şehirleri kalabalık olurken, diğer şehirlerindeki nüfus oranı düşük olabiliyor. Bunun sonucunda ise pek çok vatandaş, Türkiye’nin en düşük nüfuslu, sakin ilçelerini merak edebiliyor.

Peki, Türkiye’nin en düşük nüfuslu ilçeleri hangileri? Bu sorunun cevabı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştiren bir araştırma sonucunda açıklandı.

TÜRKİYE’NİN EN DÜŞÜK NÜFUSLU İLÇELERİ

Türkiye’nin en düşük nüfuslu ilçeleri; Tokat, Eskişehir, Kırklareli, Bingöl, Afyonkarahisar ve Konya’da bulunuyor. İlçeleri ise aşağıda yer alıyor.

TOKAT-BAŞÇİFTLİK

Yüksek rakımı, soğuk havası ve doğal güzellikleri ile kendini gösteren Başçiftlik ilçesinin nüfusu sadece 6 bin 97.

ESKİŞEHİR – HAN

Eskişehir’in Han ilçesi, sakin yaşamı ve doğal güzellikleri ile birçok insanın dikkatini çekiyor. Nüfusu ise, 2 bin 352.

KIRKLARELİ – KOFÇAZ

Kırklareli Kofçaz, yeşil doğası ve temiz havası ile doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Nüfusu ise, 2 bin 308.

BİNGÖL – YAYLADERE

Bingöl Yaylıdere, doğal güzelleri ve huzur veren atmosferi ile birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Ayrıca Yaylıdere’nin nüfusu 2 bin 304.

AFYONKARAHİSAR – KIZILÖREN

Afyonkarahisar Kızılören, tarihi ve kültürel güzellikleri ile birçok insanın dikkatini çekiyor. Sakin bir yaşam arayanların tercihi haline gelebilen Kızılören, 2 bin 107 kişilik nüfusu ile gündeme geliyor.

KONYA – YALIHÜYÜK

Konya Yalıhüyük, sakin ilçelerden biri olarak biliniyor. Zira nüfusu bin 754.