YENİ ASGARİ ÜCRETİN RAKAMI BELİRLENDİ

Bloomberg ekonomistleri, Türkiye Büyük

Bloomberg ekonomistleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yılı için planladığı bütçe verileri üzerinden asgari ücrete yapılması beklenen zam oranını analiz etti. Ekonomistlerin tahminine göre, 2025’te asgari ücrete yaklaşık %17 oranında bir zam yapılması öngörülüyor.

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, TBMM’nin 2025 bütçe verileri doğrultusunda asgari ücret tahminlerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Baziki, %17’lik zam oranının 2025 sonu enflasyon tahminine uygun olduğunu, ancak kademeli bir ekonomik gevşemeyi dikkate alarak %30 civarında bir artışın daha olası bir sonuç olabileceğini belirtti.

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye misyonu başkanı Jim Walsh, Türkiye’nin 1 Ocak’ta yapacağı asgari ücret artışında enflasyonu yükseltme riski taşıyan aşırı artışlardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Walsh, hükümetin en yoksul kesimlere yönelik destek önlemlerine odaklanması gerektiğini ifade etti.

 

Yeni yılda asgari ücret zammının enflasyon üzerindeki etkisi ve toplumsal destek paketleri konusundaki gelişmeler yakından izleniyor.