TOK-BÜS SERFERLERİ BAŞLADI TOKAT Yüksek Hızlı Trene Bağlandı

İstanbul-Ankara-Yıldızeli Yüksek Hızlı Tren

İstanbul-Ankara-Yıldızeli Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Tokat Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tokat-Yıldızeli Garı arasında gidiş-dönüş yolcu taşımacılığı yapacak olan TOKBÜS’lerin sefer açılış töreni gerçekleştirildi.

Tokat Çekenli İş Merkezi önünde yapılan TOKBÜS sefer açılış törenine katılan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, TOKBÜS araç kapasitesi ve seferleri ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Yazıcıoğlu, TOKBÜS himet bedelinin YHT biletine yansıyacağını ve bilet ücretine dahil olduğunu, YHT Bileti alan yolcunun aynı zamanda sistemden TOKBÜS koltuğunu da seçebileceğini söyledi.

Çekenli İş Merkezi önünde basın açıklaması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “TOKBÜS’lerimiz hazır. Yüksek Hızlı Tren Yıldızeli’ne geldi. İstanbul-Ankara-Yıldızeli seferlerimiz başladı. Biz de Tokat Belediyesi olarak vatandaşlarımıza Tokat’a ulaşmaları bakımından kaliteli bir hizmet vermek için TOKBÜS’lerimizi satın aldık, devreye soktuk. Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ. ile yapmış olduğumuz sözleşmenin neticesinde hizmet bedelleri, Yüksek Hızlı Tren hizmet bedelin içerisinde yer alarak tek bir ücret alınarak bu hizmet verilecek. Bu hizmetin gerçekleşmesinden ötürü çok memnunum ama başta da teşekkür etmem gereken kişiler var. Öncelikle; Sayın Cumhurbaşkanımıza Yüksek Hızlı Trenin Tokat’a yakın yer olan Yıldızeli’ne gelmesi için bu iradeyi ortaya koydukları için kendilerine müteşekkiriz. Ulaştırma Bakanlığı’mıza, Devlet Demiryolları’mıza, ittifak paydaşlarımız Milletvekillerimize, Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekilimiz Sayın Yücel Bulut Bey’e bu iradeyi ortaya koydukları için, bu desteği verdikleri için teşekkür ederim. Tokatlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum” diye konuştu.

Başkan Yazıcıoğlu, yoğunluk arttıkça araç sayısını arttıracaklarını belirtirken “Konforlu bir şekilde vatandaşlarımızı Tokatlı hemşehrilerimizi Yıldızeli’ne ulaştıracağız. Yıldızeli’nden de Tokat’a ulaştıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.

YHT BİLETİ İÇERİSİNDE TOKBÜS KOLTUĞU DA SEÇEBİLECEK!

YHT Bileti alan yolcunun aynı zamanda TOKBÜS için de koltuk seçebileceğini söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, “Sistem üzerinden vatandaşlarımız yüksek hızlı trende koltuk seçebiliyorlar. Aynı şekilde sistemden de bizim araçlarımızdaki koltuk numaralarını görüyorsunuz içeride araçlarda. Buradan da koltuk seçebiliyorlar. Böyle bir bütünleşmiş sistem oldu. Sürecimiz bu şekilde ilerliyor. Araçlarımız yeni, sıfır ve konforlu bir şekilde, güvenli bir şekilde vatandaşlarımızı Yıldızeli’ne, Yıldızeli’den de Tokat’a ulaştıracağız. Tokat’ta üç lokasyon belirledik. Bunlardan bir tanesi şimdi bulunduğumuz Çekenli İş Merkezi önü. Tokat Belediye Binamızın önündeki otobüs durağı ve Hıdırlık Sosyal Tesisinden kalkacak. Saatler yavaş yavaş oturacak tabi malum. Sistemsel bazı şeyler var. Süreçlerde ufak tefek düzeltmeler olacak. Saatler netleştikçe biz de bunu paylaşacağız. Ulaşım Müdürlüğümüz konuyu yakinen takip ediyor. Zaman içerisinde sistem daha da yerine oturacak” diye konuştu.

YOĞUNLUĞA GÖRE YEDEK ARAÇ OLACAK

Başkan Yazıcıoğlu şuan 2 TOKBÜS aracı olduğunu belirtirken “Şu anda iki aracımız var. Ama sayıyı biz görebiliyoruz. Yani kimin ne bilet aldığını. Çünkü entegre bir şekilde Ulaşım Müdürlüğümüz de çalışıyor. Yolcularımızın sayısını hatta koltuklarda nereye oturacaklarına kadar, isimlerine kadar görebiliyoruz. O yoğunlukları önceden bildiğimiz için zaten yedekte de araçlarımız var. Ama gerekirse yine sıfır araçlarla takviye edeceğiz. Hiçbir problemimiz yok bu konuda.” dedi.

Ücretsiz olacağı açıklanan TOKBÜS’ün YHT biletine dahil olacak olan ücretlendirmesiyle ilgili basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Şöyle biz ayrıyeten ekstra bir ücret almıyoruz Tokat Belediyesi olarak. Bu satılan yüksek hızlı biletin içerisinde yer alıyor. Tek bir bilet içerisinde bu hizmeti de satın almış olacaklar.

Yazıcıoğlu, “Tokat güzel bir şehir, iklimi mutedil bir şehir. Kin tutmayan, kıymetli bir şehir. Turizmiyle, gastronomisiyle bu vesileyle de Tokat’ı da tanıtmış olacağız. Artık Tokat’a ulaşmak bir nebze daha kolaylaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Yapılan dua ile TOKBÜS sefer açılışı yapıldı.