TOKATLILARIN BULUŞMA NOKTASI NERESİ?

Türkiye’de vatandaşların illere göre en çok buluştukları cadde, sokak ve meydanların haritası çıkarıldı. Hazırlanan harita ile en çok ortak nokta olan mekânlar belirlendi. Tokatlıların buluşma noktası ise dikkat çekti!

Türkiye'de vatandaşların illere göre

 

Yapılan bir araştırma ile en çok ortak nokta olan harita belirlendi. Haritaya göre, 81 ilde insanların en çok buluştukları belli cadde, sokak ve meydanlar listelendi. Hazırlanan haritada illerin üzerine yazılan meşhur buluşma noktalarından Tokat’ın ki ise dikkat çekti. Tokatlıların buluşma noktası Tokat cumhuriyet meydanı oldu.En işlek cadde, sokak ve meydanların illere göre listelendiği haritada, Tokatlıların en çok buluştuğu konum Cumhuriyet Meydanı olarak gösterildi. Haritada özellikle Cumhuriyet Meydanı, Taş Köprü ve Novada AVM gibi noktaların da işlek ve Tokatlı vatandaşların buluşma noktaları olan güzergâhlar üzerinde yer alması merak uyandırdı.

İl sınır komşularımızdan Sivas’ta buluşma noktası olarak Cumhuriyet Meydanı’nı tercih ederken Yozgat Lise caddesi’ni,Amasya Mustafa Kemal Paşa Caddesi’ni, Samsun Çiftlik Caddesi’ni ve Ordu Fidangör Caddesi2ni buluşma noktası olarak tercih ediyor.