NİKSAR”DA TARİHE IŞIK TUTAN 100. YILDA 100 FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘100. Yılda 100 Fotoğraf’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri

Niksar’da Leylekli Köprüsünde Cumhuriyetin 100. Yılına özel 100 Fotoğraf Sergisi açıldı. Niksar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından açılan Sergide 1890 yılından günümüze kadar olan fotoğraflara yer verildi. Sergi açılışına Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve diğer davetliler katıldı.

Sergiyi düzenleyen Niksar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Özsoy’’ Başlangıçta Cumhuriyet bayramının 100. Yılı itibariyle okulumuzun katkıları olsun diye Niksar’ımızın tarihi yerlerini anlatan sergileyen 100 resimle Cumhuriyet dönemini tanıtımını yapan bir sergi olarak bunu düşündük. Tarih öğretmenimiz Necati Bey’in de katkılarıyla, büyük emekleriyle ve Niksar’daki yaşamış daha önceki esnaflarımız büyüklerimizin de katkılarıyla bu sergiyi oluşturduk. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Resim adını koyduk. Sergimize milletimizin hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun diyorum’ ’ifadelerini kullandı.

Necati Güneş tarihi ‘’Bu fotoğraf sergisi yılların bir birikimi. Niksar’ın kültürüne ait fotoğrafların,  Niksar’ın geçmişine ait fotoğraflar. Cumhuriyetimizin 100 yılında 100 fotoğraflı Niksar diye bir sergi düşündük ama burada fotoğraflar neredeyse 140’a yaklaştı. Bu fotoğrafla tabi bir anda ortaya çıkmadı. Bu yılların ürünü biz bir ekip olarak beraber bu çalışmayı yaptık’ ’ifadelerine yer verdi.